Nieuws

Na de uiterst succesvolle jubileumeditie van afgelopen januari keert de Dakar Rally terug naar Peru, van 6 tot 17 januari. Daar wachten de duizelingwekkende duinenpartijen van de Ica- en Tanaka-regio op de deelnemers.

9e plaats in het algemeen klassement!

De finish is behaald. Maurik zei over deze laatste etappe : “Mooi proefje!!! Rustig gedaan. Alleen 8 km voor einde klapband!!!!!! Waarschijnlijk een bladveer door de band gegaan! Maar WE HEBBEN DE FINISH!!!!”

En wat voor finish...Team Dakarspeed is vandaag binnengekomen op de 15e plek en dit levert ze een 9e plek in het algemeen klassement op! De doelstelling voor dit jaar is dus behaald! 

Dat was kicken!
 
Dakarspeed ging gisteren erg goed van start, maar na 10 km. brak weer de bout van de stuurstang. Waarschijnlijk had de bout last van metaalmoeheid, want zo heel hard ging het eigenlijk niet…

Etappe 12 is echt wel ontzettend goed verlopen. Het team reed bijna de hele etappe steady op plaats 8.
Het ging goed, maar het was ook loodzwaar...

Maurik van den Heuvel: “Phoe phoe.. wat een proef was dat! Ik ben echt kapot!
Het ging allemaal super goed, alleen na 10 kilometer, door diepe rivieren, kregen we wéér vocht in de stekker. We hebben 12 minuten verloren om deze stekker weer droog te maken. Er had meer in gezeten, maar verder heb ik toch wat ‘op zeker’ gereden om zaterdag wel aan de finish te komen!”.
 
Gisteren was het team prima op tijd binnen, maar Maurik, Martijn en Wilko hadden alle drie niet in de gaten dat er toch wel flink wat onvoorziene schade aan de achterkant was. Ze schrokken dan ook echt hoe de truck eruit zag! Tijdens de verbinding begaf de constructie van de achterbak het… De truck zag eruit alsof ze over de kop waren gegaan.
Met hulp van het team ‘The Firemen’ (een Nederlands team van Richard de Groot bestaande uit brandweermannen), werd alles weer perfect gemaakt!
Firemen; bedankt voor jullie hulp en de support!
De truck staat nu weer als nieuw klaar voor de start van de één na laatste etappe!
 
Etappe 13 San Juan – Córdoba
Verbinding > 560 km  - Special > 369 km
 
Het is warm in de duinen rondom San Juan en vanmiddag kruipt het kwik met gemak boven de 35 graden. Het beruchte fesh fesh zand maakt van deze etappe weer een flinke uitdaging.
 
Maurik van den Heuvel staat met zijn team Dakarspeed op een mooie tiende plek in het algemeen klassement en start vanmiddag om 14:53 uur (CET) vanaf plaats 8.

Fiambalá / Chilecito / San Juan
Donderdag 18 januari 2018 - Stage 12
Liaison > 269 km - Special > 522 km

Start 12:42 CET vanaf plaats 10.

Belen – Fiambalá – Chilecito

Verbinding> 466 km - Special > 280 km
SUPER FIAMBALÁ
Als het weer bijzonder heet is, waardoor de stevigheid van het zand afneemt, is dit een van de moeilijkste plekken in Argentinië ... en mogelijk ook dé plek waar een team in goede vorm zal kunnen schitteren. Net als in 2016 bepalen de speciale etappetijden van de vorige dag de startvolgorde, met een mix van motoren, auto's en vrachtwagens ...

 

Pagina's